Nieuw schoolgebouw

Sinds het schooljaar 2011-2012 hebben we een prachtig nieuw huis voor onze school, Peuterhof Windekind, Kinderdagverblijf Michaël en BSO Michaël. Het is een mooi gebouw geworden met in het interieur veel vrijeschoolelementen zoals houten kastenwanden, gesluierde muren en houten kozijnen. Bovendien is het gebouw voorzien van een door TNO speciaal voor scholen ontwikkeld ventilatie- en frisseluchtsysteem.

Het landschap rond de school heeft een mooi ontwerp gekregen, met heel veel groen en handgemaakte speelelementen van natuurlijke materialen. Peuters, kleuters, onderbouw, kinderdagverblijf en BSO hebben er ieder hun eigen deel en er is een schooltuin voor tuinbouwlessen. Bij de aanleg van het schoolplein en de schooltuin hebben ouders, kinderen en mensen uit de buurt meegeholpen. Er is veel werk verzet en zijn heel veel mooie planten geplaatst en duizenden bolletjes in de grond gezet. Het is een fijne speelplek geworden voor de kinderen.

Wil je zien hoe het nieuwe gebouw tot stand is gekomen? In het foto-dagboek zijn alle bouwstadia te bekijken.

'1 oktober 2010, ik was erbij, ik heb het gezien!'
Op 1 oktober 2010 hebben we samen met alle kinderen, ouders, leraren en vrienden van de school de grondsteen in het fundament van het nieuwe schoolgebouw gelegd. In de grondsteen hebben we bijdragen gedaan uit de hele schoolgemeenschap en onze grondsteenspreuk
; een spreuk die speciaal voor het nieuwe gebouw is geschreven en waarin we uitdrukking geven aan wat ons gedeelde ideaal is en het wezenlijke wat ons bindt. Hier zijn foto’s te zien van de grondsteenlegging. Meer informatie over wat een grondsteen is, is te lezen in dit artikel uit het schooltijdschrift De Seizoener.

'7 oktober 2011, we hebben een prachtig nieuw gebouw, maar we zijn het zelf!'
Op 7 oktober 2011 hebben we ons nieuwe huis officieel geopend met een feestelijke bijeenkomst in de zaal. We genoten van prachtige muziek gespeeld door ons huisoctet en zongen samen mooie liederen. De burgemeester en onderwijswethouder van Bussum, Sjouwe, Douwe en Bouwe, onze verhuis- en bouwkabouters, en veel mensen die de school een warm hart toedragen, waren erbij.