Klas 3

In de derde klas zijn we al twee jaar met elkaar op weg. Dat betekent dat we elkaars eigen aardigheden goed hebben leren kennen. Wij weten wel wat voor vlees we in de kuip hebben. En inmiddels weten we ook wel zo'n beetje wat er van ons verwacht wordt op school en in de klas. Daarmee vormen we een eigen gemeenschap, ons eigen bijenvolkje en reken maar dat het zoemt in de klas! Zeker als we druk aan het werk zijn. En dat zijn we! 

 

We leren over de aarde en we worden met elkaar echte aardebewoners. Over de boer en hoe hij graan verbouwt, dorst tot meel maalt en hoe de bakker en wij zelf daar brood van kunnen bakken. Over de ambachtsman en hoe hij touw maakt, manden vlecht, hout bewerkt en stof weeft. Over de bouwvakker en hoe hij een muurtje metselt. Over hoe papier gemaakt wordt en hoe daar door de eeuwen heen op werd geschreven en hoe de letters zich hebben gevormd. 

 

Juf vertelt ons verhalen over de schepping van de aarde en verhalen over hoe de mens de aarde leerde bebouwen en bewonen. 

Wij kunnen onszelf daarin herkennen en bouwen ondertussen dapper voort aan onszelf en aan onze klas. 

BERICHTEN

05 jul 2018 - Eindschoonmaak
Preview foto Beste ouders, 

Dit jaar blijven we in hetzelfde lokaal. Geen verhuizing? Wel dus! De kinderen zijn gegroeid als kool en verlangen naar grotere tafels en stoelen. Onze tafels en stoelen moeten dus van ons naar de toekomstige derde klas, diametraal aan de andere kant van de school, om ruimte te maken voor de tafels en stoelen van de buren (juf Karen en haar klas). 

Verder zijn er specifieke leermiddelen die horen bij een jaarklas: leesboeken, rekenmaterialen,   baksteentjes en een graanmolen om maar eens wat te noemen. 

Kortom, willen jullie allemaal een moment kiezen op donderdag of vrijdag om een paar uurtjes  te komen helpen met de verhuizing van het materiaal en een eindejaarsschoonmaak? Heel graag! En alvast bedankt. 


20 jun 2018 - Sint Jansfeest
Preview foto Vrijdag 22 juni vieren we Sint Jansfeest. 

Alle informatie over het Sint Jansfeest is terug te vinden op de site van onze school. 

 

De kinderen zijn die dag 12.30 uur uit. 

Feest start om 17 uur en eindigt om 20.00 uur

Locatie: 

 

Dagrecreatieterrein "De Kuil van Drakestein",

Zevenlindenweg

3744 MA Lage Vuursche.

Volg daar de borden: Buiten in de Kuil.


06 jun 2018 - update Schoolreisje Zuiderzeemuseum
Preview foto

TOEN-NU-STRAKS 

In een rondleiding ontdekken leerlingen de authentieke gebouwen en voorwerpen uit het voormalige Zuiderzeegebied. Bij elk gebouw, pand en voorwerp hoort een verborgen verhaal dat alleen onze museumdocenten kennen. De museumdocent neemt de leerlingen mee op een reis door de tijd en laat hen het leven van honderd jaar geleden ervaren met alle zintuigen.

Bij onze rondleiding zal de nadruk liggen op ambachten. 

De rondleiding vormt een mooie inleiding op de periode Ambachten en is tegelijk een voorbereiding op de eerste periode van het volgend jaar namelijk Heemkunde, aardrijkskunde van de eigen omgeving en omgevingsgeschiedenis. 

 

Na de rondleiding zullen we wat eten en daarna kunnen we met de groepjes nog wat rondlopen en het museum verder bekijken. 

 

08.30  vertrek vanaf school met minstens 7 auto's

09.30  aanwezig op parkeerplaats bij de boot

10.00  vertrek boot

10.30  start rondleiding "toen-nu-straks"

 

Als je mee wilt en kunt als chauffeur/begeleider, graag melden bij Suze via email of app onder vermelding van hoeveel kinderen je mee kunt nemen in je auto. 

 

Bij extra pagina's kun je zien wie er mee gaan als begeleider/chauffeur. 

 

 

 


02 jun 2018 - Schoolreisje naar Zuiderzeemuseum
Preview foto Op 28 juni gaan we naar Enkhuizen, naar het Zuiderzeemuseum. We zullen daar vooral veel gaan kijken naar de Oude Ambachten, want in de weken daarna hebben we ambachten periode in de klas. Tegelijk is het reisje een levendige inleiding op de eerste periode van volgend jaar. We starten dan namelijk met aardrijkskunde van Nederland en omgevingsgeschiedenis. 

 

Ook voor deze activiteit zijn we op zoek naar chauffeurs die tegelijk het museum willen bezoeken. Nadere informatie volgt. 

 

 


02 jun 2018 - Bewaarde Land
Preview foto Op 11, 18 en 25 juni gaan we met de klas naar Het Bewaarde Land. Wil je meer weten over wat het Bewaarde Land is? Bekijk dan de website van de organisatie: 

https://www.ivn.nl/het-bewaarde-land

In vier groepen: aarde, water, lucht, vuur gaan de kinderen met een van de wachters van de organisatie de natuur in. Daar doen ze allerlei spelletjes en opdrachten. De opdrachten maken dat de kinderen heel intensief de natuur leren beleven met al hun zintuigen. 

Het is de bedoeling dat de kinderen 's morgens vroeg naar het Bewaarde Land worden gebracht met een stuk of 6/7 auto's. En ook weer worden opgehaald om half 3. Als je 's ochtends kunt rijden hoef je niet persé 's middags ook.

Ouders wordt verzocht om niet op het terrein te komen maar om bij het hoofdgebouw te wachten. Op die manier kunnen we de dag mooi afsluiten. Er zijn voldoende begeleiders van de organisatie, dus er hoeven dit keer geen ouders mee als begeleider. 

Verder wil ik nog even melden dat op 18 juni juf Annemeike mij vervangt en mee gaat naar het Bewaarde Land. 


16 mei 2018 - Toneelstuk Mozes
Preview foto Op 25 mei spelen we het toneelstuk over Mozes. Wat ging vooraf? Jozef werd als slaaf weggeleid naar Egypte. Daar werd hij na enige omzwervingen onderkoning. Hij adviseerde Farao om gedurende zeven vette jaren voorraadschuren aan te leggen en tijdens een zeven jaar durende hongersnood kon Egypte zijn voorraden verkopen en hadden ze ondertussen zelf geen honger. De familie van Jozef kwam naar Egypte op hongertocht. Ze werden door Jozef liefdevol ontvangen en vestigden zich in Egypte. 

Van Farao kregen ze het land Gosen. Daar leefde ze lange tijd in voorspoed. Na de dood van Farao en Jozef ging het echter bergaf totdat ze na honderd jaren als slaven moesten werken in de bouw. 

Een nieuwe Farao voelde zich bedreigd door het talrijk geworden volk van Israël en besloot het volk te decimeren door de nieuwgeboren zonen in de Nijl te laten gooien. 

De familie van de kleine Mozes verzon een list en legde het kindje in een biezen mandje besmeurd met pek in de Nijl op de plek waar de dochter van de Farao dagelijks baadde. Zij vond het kindje, adopteerde het en zo groeide de kleine Mozes op aan het hof van Farao, voorbestemd om uiteindelijk zijn volk weg te leiden uit Egypte naar het beloofde land.