Klas 5

Welkom op de site van klas 5, juf Suze en juf Anne! 

 

Op dit gedeelte kunnen jullie zaken vinden die speciaal voor ouders van klas 5 zijn bedoeld. Hier is een overzicht van onze bezigheden te vinden in de agenda. Praktische zaken kunnen worden opgezocht zoals het schoonmaakrooster. En als je meer wilt weten over de lesstof die er speciaal is voor de vijfdeklasser, dan kun je hier ook terecht. 

 

BERICHTEN

15 sep 2019 - Michael uitgebreide informatie
Preview foto Michaelsfeest

Op vrijdag 27 september vieren wij weer het Michaelsfeest.

 

Spelen op de heide

Om 9.45 uur zullen de kinderen in groepjes

van 12 tot 13 kinderen naar de heide vertrekken onder

leiding van een ouder. In elk groepje zitten kinderen uit de klassen 1 tot en met 5. Klas 6 heeft op de heide een parcours uitgezet met allerlei spelen, waarbij moed, doorzettingsvermogen en sportiviteit gevraagd wordt. De kinderen van klas 6 begeleiden de spelen die zij verzonnen hebben zelf. Uiteraard zijn de juffen en meesters ook aanwezig.

 

Dans met de draak – ouders van harte welkom!

Tussen elf en half twaalf verzamelen wij ons allemaal in een kring en

zingen dan in de hoop dat de draak ons zal vinden. Als de

draak in ons midden verschijnt zal uit elke klas een gekozen

koene Joris trachten de draak te verslaan. Bij dit gedeelte van het feest zijn de ouders van harte welkom. Het is het leukst als u zich opstelt in een kring achter de kinderen en wie durft (het is tenslotte Michael) mag zeker meezingen. We vinden het voor de kinderen zo leuk als jullie echt het feest meevieren. Daarom vragen we per klas een ouder die foto’s maakt. De andere ouders willen we vragen om met hun ogen te kijken en met hun hart mee te beleven en de camera en telefoon thuis of in de zak te laten.

 

Drakenbrood

Hierna gaan de kinderen weer terug naar school. Op school

krijgen de kinderen dan in hun klas waarschijnlijk een

stukje drakenbrood of zwaardenbrood. Daarna is er nog tijd voor wat lessen. De school is uit om 14.15 uur. Voor de jongere kinderen gelden hun eigen tijden.

 

Oogsttafel

In de week voor aanvang van het Michaelsfeest staat er in

de hal een oogsttafel. Hierop mogen alle kinderen

hun bijdrage voor het feest leggen. Op

de ochtend van het feest wordt hier een grote bowl van

gemaakt. Deze wordt op de heide tijdens de spelen

uitgedeeld aan de kinderen.

 

Wie helpt mee?

We zijn op zoek naar ouders die een groepje willen begeleiden. (melden bij juf Suze per email juffie.suze@gmail.com)

We zijn op zoek naar ouders die willen trommelen en andere muziek willen maken op de hei als de draak er is. (melden bij de muziekgroep)

We zijn op zoek naar ouders die voor hun klas een brood in de vorm van een draak of zwaard willen bakken. (meld je bij je klassenleraar).

Willen jullie er allemaal aan denken om fruit mee te geven in de Michaelsweek? Oogsttafel staat in de hal vanaf maandag 23 september.

 

Het wordt weer een prachtig feest dat zo heel erg past bij de geest van onze school. Wij hebben er heel veel zin in en hopen jullie op de heide te treffen op 27 september om een uur of 11.  

 

Locatie Drakenspel

Hoe kom ik daar?

Staand met je rug naar de zaal van de school, loop je linksaf de Aaltje Noorderwierlaan op. Loop totaan de bocht en ga daar rechts af de Anne Franklaan in. Loop nu voorbij het speeltuintje, langs de flat de heide op. Nu is het rechtdoor, je neus achterna. Na enige tijd hoor je vast wel geluiden.  Daar worden de spelen gehouden. Ben je vroeg? Hou je dan een beetje afzijdig, totdat we allemaal in de kring zitten. We willen de kinderen alle ruimte en vrijheid geven om zich over te geven aan de spelen.

 


15 sep 2019 - Michaelsfeest kort
Preview foto
  • 9.45 vertrek van alle groepjes (10) naar heide
  • 10.00 - 11.00 spelletjes op de hei
  • 11.00 verzamelen in de kring op de heide (ouders zijn bij dit onderdeel welkom). Zingen. Joris vecht met de draak. 
  • 11.30/45 terug naar school
  • maaltijd in de klas met drakenbrood