Kleuterklas 2

  1. Welkom in onze klas!

 

In onze klas zitten kinderen vanaf 4 jaar tot 6 à 7 jaar. In de loop van het jaar stromen er kinderen bij de 4 jaar worden. Ons streefaantal is 25 kinderen.u

Op maandag / donderdag en vrijdag hebben we assistentie van meester Raymond.

De klas en de organisatie is zo ingericht dat de kinderen de mogelijkheid krijgen om thuis te geraken in hun eigen lichaam.  Zo thuis, dat zij aan het eind van hun kleutertijd zo vertrouwd er mee zijn zodat ze goed in het leerproces van de 1 ste klas kunnen stappen.

 

Om goed thuis te raken in je lichaam bieden wij enerzijds de ruimte om te kunnen spelen, onderzoeken en ontdekken en anderzijds de omhulling die er voor zorgt dat je de veiligheid voelt om daadwerkelijk te kunnen gaan spelen.

De omhulling bieden we door ons ritme in de dag, week en jaar 

Elke dag starten we vanuit de beweging en nodigen we de kinderen uit om te spelen. Het matriaal geeft volop de gelegenheid om te ontdekken, uitproberen en onderzoeken.
Het dag ritme heeft een in en uitademende afwisseling , in de vorm van bewegen, zitten , luisteren, iets doen met de fijne en grove motoriek.
Elke dag spelen we buiten, gaan 1 keer in de week wandelend naar de hei.
Het jaar ritme beleven we door het vieren van de jaarfeesten en het volgen van de natuur in zijn jaargetijde .
 
De tijden zijn elke dag van 8.30- 14.00 uur , waarin we gezamenlijk eetmoment hebben  en een rustmoment na het buitenspelen. Liggend op een kleedje met kussen luisteren we naar een verhaal van juf.
Op woensdag hebben de kinderen van 4 jaar  een rustdag.
 
Ik hoop dat jullie kinderen veel plezier zullen beleven in de kleuterklas en heerlijk met hun fantasie aan de slag kunnen gaan
 
 
Irma Millenaar