Nieuws

Lezing
In onze beide vierde klassen (groep 6) hebben we nog plaats voor nieuwe leerlingen. Mocht u interesse hebben, stuur dan een mail naar schoolleiding@vrijeschoolmichael.nl

 

Indien u interesse heeft in een andere klas, neem dan ook contact met ons op. We kunnen eventuele mogelijkheden met u overleggen. 

 

Meer informatie over de aanmeldingsprocedure kunt u vinden onder het kopje onze school.

thuisblijven of weer naar school bij een coronabesmetting

02 maart 2021 - Ten aanzien van het thuisblijven of weer naar school kunnen bij een coronabesmetting geldt het volgende:

 

Het kan zijn dat een leerling in de directe omgeving in nauw contact is geweest met iemand die positief is bevonden op het coronavirus. Er is sprake van nauw contact als iemand meer dan 15 minuten binnen anderhalve meter van een besmette persoon is geweest.

 

De leerling moet dan in ieder geval vijf dagen thuisblijven. Wanneer een leerling op de vijfde dag geen klachten heeft ontwikkeld en negatief getest is, kan de leerling weer naar school komen.De kinderen van ouders/ verzorgers die bezwaar hebben tegen testen, moeten tien dagen thuisblijven.

 

Wanneer een leerling corona heeft, blijft de leerling besmettelijk zo lang er klachten zijn en minimaal 7 dagen na het begin van klachten. Na 7 dagen en 24 uur klachtenvrij kan de leerling weer naar school.

 

Wanneer één van de leerlingen die in de klas aanwezig was positief blijkt, zal de hele klas in quarantaine moeten en wordt er overgegaan op thuisonderwijs. Het thuisonderwijs duurt tien dagen en begint dan op de tweede dag dat de kinderen thuis zijn, zodat de leerkracht ea goed kan voorbereiden.

 

In een eerder schrijven liet ik al weten dat we er echt nog niet zijn en dat we er rekening mee moeten houden dat er klassen op thuisonderwijs moeten overgaan, wanneer er besmettingen in een klas worden vastgesteld.

 

Mocht je specifieke vragen hebben, neem dan via de mail contact met me op voor een belafspraak. schoolleiding@vrijeschoolmichael.nl 

 

 

Hartelijke groet,

Ariadne Jaski

Geen fysieke opendagen voortgezet onderwijs regio het Gooi

22 december 2020 - De besturen van de VO scholen hebben in verband met de coronabesmettingen besloten geen opendagen voor hun scholen te houden. Wel zullen er lesjesmiddagen voor alleen leerlingen uit groep 8/klas 6 zijn. Het meest actuele overzicht van de lesjesmiddagen is te vinden op de website van de Gooise-Gids. gooisegids.nl/open-dagen

 

Voor de kinderen die naar de vrijeschool in Amsterdam, Utrecht of Zeist willen, is nadere informatie te vinden op de website van desbetreffende scholen.

 

 

Coronatest in gezin? Wacht dan eerst de uitslag af.

26 augustus 2020 - Wanneer een gezinslid getest wordt op corona, vragen we jullie eerst de uitslag af te wachten voordat kinderen uit hetzelfde gezin weer naar school komen. Dit ter bescherming van ons allen.

 

Neem bij een positieve uitslag altijd contact op met de schoolleiding.