Nieuws

In onze beide derde klassen (groep 5) hebben we zeker nog plaats voor nieuwe leerlingen. Twee fijne klassen van 22 kinderen, met ervaren leerkachten. Mocht u interesse hebben, stuur dan een mail naar schoolleiding@vrijeschoolmichael.nl

 

Indien u interesse heeft in een andere klas, neem dan ook contact met ons op. We kunnen eventuele mogelijkheden met u overleggen. 

 

Meer informatie over de aanmeldingsprocedure kunt u vinden onder het kopje onze school.

 

 

Schoolleider Wim Oosterhuis met vervroegd pensioen

 

Schooleider Wim Oosterhuis gaat per ingang van 1 augustus 2020 met vervroegd pensioen.  Het schoolleiderschap draagt hij vanaf die datum in zijn geheel over aan Ariadne Jaski die nu voor 3 dagen aan school verbonden is als schoolleider. 

Wim Oosterhuis zet hiermee een streep achter zijn 44-jarige onderwijsloopbaan waarvan 35 jaar in de Vrijescholen. Wim is ruim 7 jaar verbonden geweest aan de Vrije School Michael.  Hij startte begin 2012 met een kleine aanstelling Beheer en Financiën, naast de toenmalige schoolleider Frank de Kiefte. Deze aanstelling groeide geleidelijk aan tot het volledig schoolleiderschap in 2017-2018. Vanaf 1 oktober 2018 vervult hij samen met Ariadne Jaski de functie van schoolleider.

Het bestuur is Wim erkentelijk voor het vele werk dat hij voor onze school heeft gedaan. De school zal zijn kennis en inzet missen.  Het bestuur, schoolleiding en team zal later op passende wijze aandacht besteden aan zijn afscheid.

 

 

 

 

Maak ook andere opa's en oma's blij met een tekening

04 april 2020 - Heel veel opa's en oma's ontvangen geen bezoek meer. Er zijn in onze omgeving veel ouderen die geen jonge (klein)kinderen meer hebben, die hun leven een beetje kunnen opvrolijken met een kleine attentie of mooie tekening!

 

Wat fijn als jullie deze ouderen een hart onder de riem willen steken met een mooie tekening, briefje of een andere kleine attentie.

 

Stuur wat je gemaakt hebt of wilt geven naar onderstaande adressen.We hopen dat jullie mee willen doen met dit hartverwarmende gebaar!

 

Postadres:

 

Vitaal Thuiszorg Achterhoek                      Vitaal Thuiszorg Gooi en Vecht

t.a.v. E. Hoekzema                                         t.a.v. E. Hoekzema                                        

Aalsbergen 11                                                  Huizermaatweg 37

6942 SE Didam                                                 1273 NA Huizen

bewegen voor thuis

02 april 2020 - Meester Pepijn heeft voor alle kinderen spelletjes en oefeningen bedacht om thuis lekker te bewegen! Kijk op de pagina van je klas.

 

 

extra uitdaging?

02 april 2020 - 
Beste kinderen,
Heb je zin om naast het werk van juf nog extra (uitdagende) dingen te doen? Kijk dan op deze site bij "klassen" bij de pagina De werkgroep en Meer. Hierop vind je iedere week weer nieuwe uitdagingen (voor het hele gezin). Vind je het leuk? Of ben je nog op zoek naar ander soort opdrachten? Laat dat dan weten aan juf Eugenie ( eugenie@vrijeschoolmichael.nl, ze leest in ieder geval op woensdag haar mail). Veel ontdek- en leerplezier!
groetjes juf Eugenie

mededelingen

01 april 2020 - 
  • De school is vanwege de coronamaatregelen tot en met de meivakantie (8 mei) gesloten. De kinderen kijgen les op afstand.

 

Het kabinet heeft zojuist bekend gemaakt dat de coronamaatregelen worden verlengd tot en met de meivakantie. 

 

We doen ons uiterste best om in samenwerking met ouders en verzorgers het onderwijs op afstand zo goed mogelijk te verzorgen. We zijn ons bewust dat dit veel van u allen vraagt. Schroom niet om contact met de schoolleiding op te nemen als u advies of hulp nodig heeft, informatie over de noodopvang wilt hebben of een lastige situatie zich voordoet. We denken graag met u mee.

 

De leerkrachten verzorgen per klas op passende wijze het onderwijs en de communicatie met ouders en kinderen. Op de website van de begeleidingsdienst voor vrijescholen www.bvs-schooladvies.nl treft u handige tips over het afstandsleren.

 

We wensen u allen een goede gezondheid en veel succes in deze tijd.

 

  • De informatiemiddag van 7 april is afgelast

Vanwege de coronamaatregelen gaat de informatiemiddag van 7 april niet door. De eerstvolgende informatiemiddag staat gepland op 19 mei. Wanneer u meer wilt weten over onze school verzoeken we u te mailen naar: aanname@vrijeschoolmichael.nl

 

  • Eindtoets klas 6 vervalt dit schooljaar

Vanwege de omstandigheden in ons land heeft het kabinet besloten om de centrale eindtoets voor de zesde klassen/ groepen 8 te laten vervallen. Ten aanzien van het schooladvies zal er niets veranderen, omdat de kinderen dit al hebben ontvangen.