Nieuws

In onze beide derde klassen (groep 5) hebben we zeker nog plaats voor nieuwe leerlingen. Twee fijne klassen van 22 kinderen, met ervaren leerkachten. Mocht u interesse hebben, stuur dan een mail naar schoolleiding@vrijeschoolmichael.nl

 

Indien u interesse heeft in een andere klas, neem dan ook contact met ons op. We kunnen eventuele mogelijkheden met u overleggen. 

 

Meer informatie over de aanmeldingsprocedure kunt u vinden onder het kopje onze school.

 

 

Schoolleider Wim Oosterhuis met vervroegd pensioen

 

Schooleider Wim Oosterhuis gaat per ingang van 1 augustus 2020 met vervroegd pensioen.  Het schoolleiderschap draagt hij vanaf die datum in zijn geheel over aan Ariadne Jaski die nu voor 3 dagen aan school verbonden is als schoolleider. 

Wim Oosterhuis zet hiermee een streep achter zijn 44-jarige onderwijsloopbaan waarvan 35 jaar in de Vrijescholen. Wim is ruim 7 jaar verbonden geweest aan de Vrije School Michael.  Hij startte begin 2012 met een kleine aanstelling Beheer en Financiën, naast de toenmalige schoolleider Frank de Kiefte. Deze aanstelling groeide geleidelijk aan tot het volledig schoolleiderschap in 2017-2018. Vanaf 1 oktober 2018 vervult hij samen met Ariadne Jaski de functie van schoolleider.

Het bestuur is Wim erkentelijk voor het vele werk dat hij voor onze school heeft gedaan. De school zal zijn kennis en inzet missen.  Het bestuur, schoolleiding en team zal later op passende wijze aandacht besteden aan zijn afscheid.

 

 

 

 

bericht met informatie over gedeeltelijk weer naar school

07 mei 2020 - Op 11 mei mogen we de kinderen weer ontvangen. We verheugen ons op hun komst!
Omdat we te maken hebben met tal van maatregelen, hebben we een informatiebrief opgesteld.

 

De informatiebrief vindt u hier.

protocol van de PO raad

24 april 2020 - Hierbij treft u het protocol dat is opgesteld door de PO-raad, vakbonden, belangenverenigingen voor ouders, leerkrachten en schoolleiders, OCW en SZW. Het dient als handreiking voor de sector bij het opstarten van de scholen. 

plannen voor het naar schoolgaan vanaf 11 mei

24 april 2020 -  

De afgelopen dagen hebben we met het team gewerkt aan een plan voor het naar schoolgaan vanaf 11 mei. Onderliggend aan ons plan hebben we eerst de belangrijkste uitgangspunten geformuleerd:

 

  • Kinderen gaan twee keer per week hele dagen naar school
  • Broertjes en zusje gaan op dezelfde dagen naar school
  • Er is een duidelijk weekritme, dat niet verschuift
  • Groepen blijven gelijk van samenstelling
  • Er is een combinatie van thuisonderwijs en onderwijs op school
  • Op alle dagen is er noodopvang

Alle ouders hebben een mail ontvangen, waar ons plan wordt uitgelegd. De brief die gemaild is, treft u hier.

update schoolleiding

22 april 2020 - 
Gisteren heeft het kabinet bekend gemaakt dat scholen voor basisonderwijs vanaf 11 mei weer open gaan. We zijn ontzettend blij om weer aan de slag te kunnen gaan en de kinderen  verdeeld over de week te kunnen ontvangen op school. 

Vandaag hebben we met het team, het kabinetsbesluit besproken. De komende dagen gaan we plannen maken en uitwerken hoe we het onderwijs na 11 mei vorm gaan geven. Vrijdag 24 april, zal ik u aan het einde van de dag verder informeren.

lees hier het hele bericht

Maak ook andere opa's en oma's blij met een tekening

04 april 2020 - Heel veel opa's en oma's ontvangen geen bezoek meer. Er zijn in onze omgeving veel ouderen die geen jonge (klein)kinderen meer hebben, die hun leven een beetje kunnen opvrolijken met een kleine attentie of mooie tekening!

 

Wat fijn als jullie deze ouderen een hart onder de riem willen steken met een mooie tekening, briefje of een andere kleine attentie.

 

Stuur wat je gemaakt hebt of wilt geven naar onderstaande adressen.We hopen dat jullie mee willen doen met dit hartverwarmende gebaar!

 

Postadres:

 

Vitaal Thuiszorg Achterhoek                      Vitaal Thuiszorg Gooi en Vecht

t.a.v. E. Hoekzema                                         t.a.v. E. Hoekzema                                        

Aalsbergen 11                                                  Huizermaatweg 37

6942 SE Didam                                                 1273 NA Huizen

bewegen voor thuis

02 april 2020 - Meester Pepijn heeft voor alle kinderen spelletjes en oefeningen bedacht om thuis lekker te bewegen! Kijk op de pagina van je klas.

 

 

extra uitdaging?

02 april 2020 - 
Beste kinderen,
Heb je zin om naast het werk van juf nog extra (uitdagende) dingen te doen? Kijk dan op deze site bij "klassen" bij de pagina De werkgroep en Meer. Hierop vind je iedere week weer nieuwe uitdagingen (voor het hele gezin). Vind je het leuk? Of ben je nog op zoek naar ander soort opdrachten? Laat dat dan weten aan juf Eugenie ( eugenie@vrijeschoolmichael.nl, ze leest in ieder geval op woensdag haar mail). Veel ontdek- en leerplezier!
groetjes juf Eugenie