traktaties

Als vrijeschool hechten we veel waarde aan gezonde voeding en aan gezonde en eenvoudige traktaties. Fijn als alle ouders/ verzorgers hier zorg voor willen dragen.
 
Traktaties


Hoe fijn is het om jarig te zijn en te kunnen uitdelen!
Als vrijeschool hechten we veel waarde aan gezonde voeding en aan gezonde en eenvoudige traktaties. Denk aan een zelf gebakken koekje, fruit of een groente-spiesje, bloemenzaadjes of een pannenkoekje...
We verbieden bewust geen suiker, omdat het heel leuk kan zijn om iets met je zoon of dochter te bakken.
Wel vragen we om geen kleurstoffen, kleurcrèmes, snoepjes (als oogjes/ oortjes etc) of plastic speelgoed aan de traktaties toe te voegen.
Het trakteren zelf is al leuk genoeg en laten we ons niet gek maken dat 'anderen' de traktatie mogelijk niet lekker of "leuk" genoeg vinden. 

Soms voelen de leerkrachten zich voor een dilemma geplaatst. Een jarige heeft een heerlijk fruit-spiesje met bovenop een spekkie. Moeten wij dan de spekkies eraf halen?
Niet alleen wij, maar ook veel ouders willen geen snoep en kleurstof voor hun kinderen. Denk ook aan de de juf en het milieu bij zaken als toetertjes, ballonnen, stuiterballen enz..... Willen jullie dit echt niet op school laten uitdelen.

Laten we met elkaar zorgdragen voor gezonde en eenvoudige traktaties. 
Een zelfgebakken koekje of een fruitspiesje zonder snoep is echt overheerlijk en goed genoeg!mede namens het team
Ariadne