Jaarfeesten

Op 24 juni is het feest van Sint Jan

 

In oorsprong was dat het midzomerfeest. In de natuur staat alles in bloei, alle bomen staan in blad, zijn helemaal uitgegroeid  en tot volle wasdom gekomen. Als je- als in een versneld afgespeeld filmpje - voor je ziet  hoe dit proces zich van de winter tot nu, van kale takken tot volle tooi, zich heeft ontwikkeld, dan kun je ervaren wat een levenskracht zich hier laat zien.

De aarde is geheel uitgeademd en reikt tot aan de hemel: hemel en aarde worden één.

 

 

Programma Sint Jansfeest 2022

 

Op maandag 24 juni vieren we met gezinnen met kinderen uit klas 1 tot en met 6, het Sint Jansfeest op

Dagrecreatieterrein "De Kuil van Drakesteijn",

Zevenlindenweg 9

3744 MA Lage Vuursche.

Volg daar de borden: Buiten in de Kuil.

 

We zitten op het ovale deel van het terrein, waar de groene pijl naartoe wijst.

 

 

 

Sint Jan 2022

 

Lieve ouders,

 

Vrijdag 24 juni is het weer zo ver. We vieren dan het  Sintjansfeest met elkaar!

De kleuterklassen vieren het feest overdag op school en de gezinnen die kinderen in de klassen 1 t/m 6 hebben, zijn vanaf 17.00 uur van harte welkom op het dagrecreatieterrein De Kuil van Drakestein. (Zevenlindeweg 9 Lage Vuursche) Dit is een terrein van Staatsbosbeheer.

 

Kom met een mooie bloemenkrans op je hoofd of hoed!!

Die maak je door lang gras tot een krans te vlechten en hier bloemen in te steken. Een met bloemen versierde hoed staat ook heel (Sint Jans) feestelijk!

 

Het programma ziet er als volgt uit:


17.00 uur: aankomst en verzamelen op de picknickplaats
17.15 uur: openen buffet/ eten en drinken

18.00 uur: verzamelen bij de vuurplaats
o Dans klas 6
o Vuur ontsteken*
o Zingen

18.30 uur: Verhaal
18.45 uur: verder eten, spelen en volksdansen


19.30 uur: Springen over het vuur. Kinderen vanaf de vierde klas mogen over een echt vuur springen*

20.00 uur: Afsluiting van het feest

* mits fase 2 van natuurbrandrisico niet is afgekondigd

 

Willen jullie voor de picknick meenemen:

- Eten en drinken, voldoende voor het eigen gezin

- Een picknickkleed, borden, bekers en bestek

 

We willen elkaar laten delen in wat we hebben bereid. Daarom staan er weer feestelijk gedekte tafels klaar, waar je na aankomst een deel van je lekkers kunt uitstallen. Wil je zorgen dat het lekkers wordt voorzien van een opscheplepel (met naam)!

Iedereen is vrij om te kiezen wat op de gemeenschappelijke tafels komt te staan en wat voor het eigen gezin wordt behouden. Zo hoeft niet iedereen in een lange rij te wachten, maar kunnen jullie ook al vast op je kleed met je kinderen iets eten

 

Let op:

Bij regen gaat het feest niet door. Vrijdagmiddag 24 juni om 15.00 uur nemen we het besluit, of het feest moet worden afgelast. Wanneer het feest moet worden afgelast zal dit tussen 15.00 uur en 15.30 uur via de telefooncirkels en de mail worden gecommuniceerd.

 

Of we ontheffing van het stookverbod krijgen is afhankelijk van de fase van het natuurbrandrisico. Bij fase 2 mogen we geen vuur stoken, maar gaat het feest gewoon door.  

 

Tijdens het feest zijn ouders verantwoordelijk voor hun kinderen. Willen jullie dan ook je eigen kinderen in de gaten houden en zorgdragen dat zij een positieve bijdrage aan de sfeer leveren?

 

Houd ook rekening met de kleding die je aandoet als je over het vuur wil springen. Kunststof kleding en lange rokken/ lange jurken kunnen gevaarlijk zijn. Denk ook aan schoenen die goed zitten. (geen teenslippers)

 

Het sint Jansfeest is een besloten feest. Er zijn dus geen introducés welkom.

 

Muziek

Speel je een instrument of wil je zingen dan vinden we het leuk als je je bij de muziekgroep aansluit. Het gaat om het plezier van musiceren, samenzijn en het begeleiden van het volksdansen. Wanneer je het leuk vindt om mee te doen meld je dan even aan bij Tatakh i.v.m. de muziek. 06-24683096

 

Begeleiding spelletjes
Voor de begeleiding van spelletjes is het fijn als ouders zich aanmelden. Vanaf maandag 20 juni zal er een flipover buiten staan, waar ouders zich kunnen opgeven.

 

Parkeren:

Op het parkeerterrein direct aan je rechterhand als je de Kuil oprijdt. Als het vol is kan het ook langs de rondweg om het veld. Parkeerplek bij het theehuis is alleen voor bezoekers theehuis Buiten in de Kuil.

 

Tips voor het maken van een bloemenkrans.

 

Voor het filmpje kransen maken van Youtube gebruik deze link.